Taktvätt i Kalmar, Växjö, Småland

Småland Hus & Takvård AB är ett företag, som hjälper alla kunder med diverse olika former av taktvätt i Kalmar, Växjö med omnejd. Det finns alla anledning att emellanåt tvätta sitt tak. Om detta inte görs ibland, så finns risken att det blir svårt för att inte säga omöjligt att återfå den standarden som taket hade när det var nytt. Om man å andra sidan tvättar taket emellanåt, så kan man behålla takets standard på ungefär samma nivå som det hade när det var nytt, trots att taket har några år på nacken.

Varför behövs en taktvätt?

Påväxt, så som mossa, alger och lav kommer att nöta ner ditt tak och därmed förkorta takets livslängd. Påväxten gör också så att vatten kan komma in emellan takpannor och på så sätt ta sig in till undertaket. Påväxten lagrar också fukten, vilket kan orsaka frostsprängning och sedan vattenläckage. Att tvätta taket är helt enkelt billigare och enklare än att behöva byta hela taket.

Om du har några frågor kring taktvätt, så är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi kan kontaktas både via telefon och mejl.

Hur vi arbetar med taktvätt

1. Takrengörning för hand (absolut inte med högtryck)

Vi rengör taket skonsamt för hand, byter trasiga nock- och takpannor, samt rensar hängrännorna.

2. Takbehandling

För att få bort alger och lav görs en speciell behandling (medel är certifierad och godkänt i Sverige). Påväxten dör omgående. Tiden det tar för taket att bli helt rent från påväxt kan ta upp till två år och detta sker naturligt genom regn och snö.

3. Grovstädning

Vi städar efter oss och tar med allt avfall och trasiga pannor.

4. Årskontroll

Ett år efter behandlingen kontrollerar vi så att det inte finns någon risk för vattenläcka. Vi rengör hängrännor vid behov.

 

Välkommen till oss på Småland Hus & Takvård AB!

Vi hjälper dig